NASILJE U SPLITU

Oteli ga i isprebijali zbog tajanstvene žene

20.12.2008 u 16:31

Bionic
Reading

Splićanin Maksi Jelaska (54) otet je u četvrtak usred bijela dana, oko 12.30, na parkiralištu na Trgu Hrvatske bratske zajednice nedaleko od zgrade Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Suda

Njega je jaka maskirana muška osoba iznenada napala s leđa i udarcem u glavu oborila tako da je pao na koljena. Zatim su ga napadač i još dvojica maskiranih mladića ubacili u automobil BMW crne boje.

Samo pet minuta nakon toga, trojka je automobilom stala na zasada nepoznatom mjestu te su Maksija čvrsto vezali konopom. Žrtvu su pet sati držali zavezanog u prtljažniku automobila.
Nasilnici su Jelasku ispitivali pitanja vezana za jednu ženu.

Oko 18 sati, izbacili su ga iz auta te ga još sat vremena zlostavljali. Udarali su ga po cijelom tijelu, postavljajući mu pritom pitanja o tajanstvenoj dami i prirodi njihovog odnosa.

Napadači, koji su cijelo vrijeme na glavi imali 'fantomke', na kraju su Jelasku nekoliko puta porezali skalpelom.
Maksi je ostao i bez pet tisuća kuna i mobitela. Kada je došao k svijesti, oteturao je do svog stana, te pozvao kćer koja ge je odvezla na policiju.
Kada su policajci vidjeli u kakvom je stanju, prije razgovora su ga uputili u splitsku bolnicu, gdje su mu, pak, konstatirane samo lakše tjelesne ozljede.
Policija radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja i otkrivanja identiteta trojice razbojnika. Zanimljivo je to da, iako tim dijelom grada posebice u to doba dana, prolazi jako mnogo ljudi, nitko nije vidio ama baš ništa, piše Slobodna Dalmacija