TATA KARIJERIST

Otac Zorana Milanovića tužit će Josića zbog klevete

25.05.2014 u 18:28

Bionic
Reading

Stipe Milanović, otac premijera Zorana Milanovića, najavio je da će tužiti šefa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića koji je u emisiji 'Nedjeljom u 2' rekao da je Milanović senior 'bio veleposlanik u Parizu kad su tamo ubili Brunu Bušića, a da ništa o tome nije znao', piše Večernji list

'Ispada, prema Josićevim izjavama, da sam ja sam jugokomunistički ubojica!? Jer, eto, bio sam u Parizu kad je ubijen Bruno Bušić. To je u Stankovićevoj emisiji apodiktički rečeno', komentira Stipe Milanović.

'Nikada nisam bio u jugoslavenskoj diplomaciji, a u vrijeme ubojstva pokojnog Brune Bušića 1978. radio sam u Centru za ekonomski razvoj grada Zagreba na mjestu v.d. direktora. Sjećam se da smo se prof. Božo Rudež i ja sreli u Gradskoj skupštini i komentirali: 'Mater im njihovu, ubiše Bruna!', naveo je Milanović.

Bio je svojedobno član Saveza komunista, a na nagovor Stipe Mesića učlanio se u HDZ - ponuđeno mu je mjesto hrvatskog veleposlanika u Ukrajini, a uvjet je bio da uđe u tu stranku.

Cijeli članak Večernjeg lista pročitajte ovdje