MALOMIŠĆANSKI CIRKUS

Ostojić u Splitu: Ne bira se poslovođa samoposluge

15.05.2009 u 23:59

Bionic
Reading

Završni predizborni skup kandidata koalicije SDP-a, HNS-a, HSU-a i DC-a za splitskog gradonačelnika Ranka Ostojića održan je večeras na splitskoj Rivi, s koje je Ostojić Splićane pozvao da u nedjelju izađu na izbore te im poručio da paze za koga će glasovati

SPLIT - 'Pamet u glavu, ne bira se poslovođa samoposluge, nego se bira gradonačelnik Splita', bila je jedina rečenica Ranka Ostojića upućena mnoštvu okupljenih na splitskoj Rivi.

U višesatnom glazbenom programu nastupili su Severina, klapa Libar i splitska rock grupa Đubrivo.

Cijelo vrijeme završnog skupa duž Rive bilo je postavljeno više video-panoa preko kojih je prenošen predizborni skup i koncert.

Inače, na Rivi je bio pravo cirkus iz Smojine Kronike malog mista. Svi se dobro sjećaju božićne epizode kad su partijski sekretar i predsjednik mjesne zajednice na razglas puštali borbene partizanske pisme i tadašnji hit 'kad ti kupim mali motorin'. U petak navečer, igrokaz imao obrnute uloge. SDP, kojeg bez realnog temelja dio javnosti doživljava kao nasljednika Komunističke partije, na Rivi je imao završnu večer kampanje za lokalne izbore. Planiran je uobičajeni predizborni program, koncert, govori i obraćanje Ranka Ostojića biračima.

U isto vrijeme sa balkona sjedišta splitske podružnice HSP-a, koja je smještena na sredini Rive, iz razglasa su odjekivali sabrani radovi Marka Perkovića Thompsona i sličan glazbeni repertoar, tako da je na tom dijelu šetnice došlo do opće kakafonije zvukova. Podsjetimo, HSP je sa splitskim HČSP-om oformio koaliciju na čelu sa radikalnim desničarem Lukom Podrugom. Ta situacija sa audio-dišpetom i prizor čuđenja okupljenih građana neodoljivo su podsjetili na Smojine duhovite malomišćanske priče iz Dalmacije priče, epizode pune dišpeta i temperamenta iz stvarnog života.

Još kad se prisjetimo polemike od četvrtka, gdje će tko imati koncert, HDZ na Pjaci i Rivi, a Kerum i njegovi sljedbenici na Prokurativama, dojam cirkusa je kompletan. Ali naravno, sve je to u konačnici mediteranska demokracija koja u Dalmaciji ima tisućljetnu tradiciju. Rezultat svih napora aktera kampanje bit će poznat u nedjelju navečer oko 22-23 sata.