BUMERANG PODRAVKAŠIMA

Ostaju iza rešetaka jer su i dalje u Upravi

28.10.2009 u 15:57

Bionic
Reading

Šestorica menadžera osumnjičenih za zloporabu u koprivničkoj tvrtki Podravci ostaju u istražnom zatvoru jer im je izvanraspravno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda odbilo žalbe, doznaje se na tom sudu

ZAGREB - Vijeće je uvažilo argumente istražnog suca koji je osumnjičenicima odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke i sprječavanja utvrđivanja tijeka novca.

Također je ocijenjeno kako postoji realna i predvidiva opasnost da osumnjičenici na slobodi mogu nastaviti s istim ili istovrsnim kaznenim djelima.

Tu opasnost sud potkrepljuje time što su osumnjičenici, uz manje izmjene, ostali na svojim dužnostima te činjenicom da su i nakon početka policijske obrade nastavili protupravne aktivnosti, što se može zaključiti iz dokumentacije u spisu, objasnio je odluku vijeća glasnogovornik suda Krešimir Devčić te dodao kako vijeće zasad nije pronašlo mogućnost primjene neke druge, zakonom predviđene blaže mjere, ni mjere jamstva kao zamjene za istražni zatvor.

Branitelji su, naime, predlagali da se osumnjičenicima umjesto istražnog zatvora odredi kućni pritvor ili plaćanje jamčevine.

Tako će bivši predsjednik Uprave i Nadzornog odbora Podravke Darko Marinac, sadašnji predsjednik Uprave Zdravko Šestak, dvojica članova Uprave Saša Romac i Josip Pavlović, direktor splitske tvrtke SMS-a Srđan Mladinić i direktor varaždinske Fime Milan Horvat idućih mjesec dana ostati iza rešetaka.

Oni su uhićeni u akciji kodnog naziva "Menadžer", nakon čega je USKOK protiv njih pokrenuo istragu koja bi trebala otkriti jesu li se, kao što se sumnja, udružili u kriminalnu skupinu koja je zloporabom položaja i ovlasti te raznim novčanim transakcijama nezakonito pokušala novcem koprivničke Podravke doći do većinskog paketa dionica te prehrambene tvrtke.