PUSIĆ O PREGOVORIMA

Ostajemo na dosadašnjim pozicijama

16.02.2013 u 14:07

Bionic
Reading

Ministrica je kazala kako je slovenska strana rekla da odlazak Erjavca neće utjecati na proces jer ''ono što je bitno jest da svatko tko razgovara u kontinuiranoj komunikaciji s vladom i premijerom, što smo mi bili cijelo vrijeme''

- Što se nas tiče, mi ostajemo na svojim dosadašnjim pozicijama. Kao što ste vidjeli i slovenska strana je najavila da će nastaviti što se sadržaja tiče, jedino će poslati novu osobu u proces pregovaranja – izjavila je ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić nakon trilateralnog sastanka Hrvatka-BiH-EK, održanom u subotu u Bruxellesu, priopćilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Na upit hoće li to utjecati na proces, ministrica je rekla kako je slovenska strana rekla da neće jer ''ono što je bitno jest da svatko tko razgovara u kontinuiranoj komunikaciji s vladom i premijerom, što smo mi bili cijelo vrijeme''.

- Mi imamo nešto drugačiju situaciju u tom pogledu - rekla je Pusić naglasivši da, po sadržaju slovenske strane, vidi da Hrvatska zapravo nema veze s tim promjenama, već su one rezultat interne situacije. Premijer Janez Janša potvrdio je da će se 10. ožujka sastati s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem vezano za rješavanje pitanja bivše Ljubljanske banke. Za ovlaštenog predstavnika za to pitanje imenovao je državnog tajnika u svom kabinetu Toneta Kajzera.