U BOBOTI

Osnivačka skupština Nove srpske stranke

09.04.2009 u 23:49

Bionic
Reading

U Boboti nedaleko od Vukovara u četvrtaj je održana osnivačka skupština Nove srpske stranke (NSS) za Vukovarsko-srijemsku županiju na kojoj je za predsjednika Županijskog odbora izabran Drago Todorović iz Vukovara

Predsjednik NSS-a Svetislav Lađarević kazao je da je održavanjem osnivačke skupštine ta stranka počela s kampanjom za predstojeće lokalne izbore. NSS očekuje da će na izborima osvojiti dva do tri načelnička mjesta u općinama s većinskim srpskim stanovništvom, rekao je Lađarević Hini nakon skupštine.

Nada se također da će u Skupštini Vukovarsko-srijemske županije barem polovina vijećničkih mjesta koja pripadaju srpskoj nacionalnoj manjini bit popunjena kandidatima iz te stranke. Nakon izborne skupštine održana je i prva sjednica Županijskog odbora NSS-a na kojoj je od predsjednika do sada osnovanih općinskih i gradskih organizacija zatraženo da do 15. travnja dostave prijedloge izbornih lista za gradonačelnike, načelnike i njihove zamjenike te vijećnike u Županijskoj skupštini.

Nova srpska stranka osnovna je 1. veljače ove godine. Uz Samostalnu demokratsku srpsku stranku (SDSS) i Partiju podunavskih Srba (PPS), NSS je treća politička opcija srpske nacionalne manjine sa sjedištem u Vukovaru.