astronomske brojke

Osnivač Pokreta 5 zvijezda Beppe Grillo objavio cjenik, najjeftiniji intervju 5000 eura

19.09.2018 u 21:57

Bionic
Reading

Osnivač talijanskog populističkog pokreta Pokret 5 zvijezda Beppe Grillo objavio je u utorak na svojim internetskim stranicama koliko će ubuduće naplaćivati razgovore s novinarima

Bivši komičar, čiji je Pokret 5 zvijezda u nekoliko godina iz projekta borbe protiv establišmenta prerastao u pravu političku silu, na vlastitim je internetskim stranicama 'mrtav-hladan' objavio cjenik razgovora s medijskim kućama.

Cijene razgovora ovise o minutaži, a sudeći po cjeniku riječ je o astronomskim iznosima koje bi rijetko koja medijska kuća bila spremna platiti.

Primjerice, pisani intervju na zahtjev putem e-maila Grillo je odlučio naplaćivati 1000 eura po pitanju, s tim da je minimalni broj pitanja pet.

>>> Stranka nastala iz ideje komičara tjera talijanske političare da se uozbilje

Ukoliko se pak radi o intervjuu 'licem u lice' s novinarom tiskanih medija, zainteresirani će morati posegnuti za 1000 eura po minuti razgovora. Prema 'važećoj tarifi', intervju minimalno može potrajati osam minuta.

Razgovore za televizije Grillo je odlučio naplaćivati 2000 eura po minuti gostovanja, s tim da i u tom segmentu vrijedi pravilo minimalnih osam minuta razgovora.

  • +21
Beppe Grillo Izvor: Pixsell / Autor: Vandeville Eric/ABACA/PIXSELL

Komičar je na svojoj stranici pojasnio kako istaknute cijene vrijede za tekuću te iduću godinu.

>>> Šokantan uspjeh komičara Beppa Grilla

Radi li se o šali i sarkazmu nekoć popularnog talijanskog komičara ili pokušaju zarade na valu nedavne izborne pobjede Pokreta 5 zvijezda u Italiji, teško je reći jer Grillo ionako rijetko daje intervjue, a ukoliko na njih pristane, u pravilu je riječ o moćnim medijskim kućama koje raspolažu popriličnim budžetom.