skriva se u bih

Osječki Županijski sud Zoranu Mamiću odredio istražni zatvor

07.07.2021 u 16:39

Bionic
Reading

Izvanraspravno vijeće osječkog Županijskog suda u srijedu je odredilo istražni zatvor odbjeglom Zoranu Mamiću kojemu se, uz brata Zdravka i još petoricu okrivljenika, sudi za izvlačenje novca iz NK "Dinama", doznaje se na sudu.

Izvanraspravno vijeće je, na nejavnom ročištu, ocijenilo prijedlog Uskoka za određivanje istražnog zatvora osnovanim te je rješenjem odredilo istražni zatvor protiv Zorana Mamića, jer se nalazi u bijegu, a koji počinje teći trenutkom uhićenja, izvijestio je sud.

Rješenje nije pravomoćno, jer se na njega može žaliti, o čemu odlučuje Visoki kazneni sud.

Protiv Zdravka i Zorana Mamića i još petorice okrivljenika na osječkom Županijskom sudu u tijeku je suđenje temeljem druge optužnice Uskoka, na koje se Zoran Mamić uredno odazivao, do odlaska u BiH, u travnju 2021.

Uz Zdravka i Zorana Mamića optužnicom Uskoka obuhvaćeni su Zdravkov sin Mario Mamić, bivši "Dinamov" direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan., a tereti ih se  da su izvlačenjem novca, u sklopu zločinačkog udruženja NK "Dinamo" oštetili za 200 milijuna kuna.

Rješenjem o određivanju istražnog zatvora stekli su se uvjeti da se i za Zorana Mamića, kao i za njegovog brata Zdravka, donese rješenje o nastavku suđenja u njegovoj odsutnosti, pojasnili su na osječkom sudu.

Vrhovni sud je u ožujku ove godine Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu, iz prvog suđenja, od 6,5 godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama.

Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena presuda na tri godine zatvora.