zakopčani oko potpore

Osječki mostovci u drugom krugu izborne utrke odlučili se za šutnju

30.05.2017 u 22:03

Bionic
Reading

Osječki mostovci predvođeni Miroslavom Šimićem odlučili su se za šutnju u drugom krugu lokalnih izbora, gdje se za prvu fotelju grada bore HDZ-ova Ivana Šojat te neovisni i aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić, uz širok spektar stranačke podrške koju mu pružaju HNS, SDP, HSS i Aktivni nezavisni umirovljenici (ANU). Još u izbornoj noći mostovci su im svima kratko poručili: 'Nećemo se uključivati u predizbornu kampanju'

'To smo rekli i pri tome ostajemo', kratko je za tportal odgovorio saborski zastupnik Miroslav Šimić koji je nakon prvog kruga izborne utrke za gradonačelnika Osijeka 'istisnut' na treće mjesto s osvojenih 9,18 posto glasova.

'Kad bude završio drugi krug, sjest ćemo i razgovarati da vidimo kome ćemo se prikloniti. Rekao sam da prije vremena ne treba donositi nikakve odluke. Kad sve bude bilo gotovo, onda se uključujemo', jasno poručuje taj mostovac koji samo poziva građane da iziđu na izbore.

'To je građanska odgovornost koju treba ispoštovati i ispuniti. Kako će glasati, sami će odlučiti', dodaje Šimić.

Dok se na proteklim lokalnim izborima, onima 2013., Šimić pojavio u slavljeničkom taboru Ivana Vrkića kao nositelj nezavisne liste koja ga je podržavala, ovoga puta to izostaje. Već nešto ranije Šimić je u razgovoru za tportal objasnio kako je tamo bio jer je Osijeku tada trebala promjena i da se takva situacija ponovi, napravio bi isto jer su do tada za gradonačelnika imali osobu koja je potencirala političke sukobe i doslovce zatvarala vrata gradske uprave (misleći pri tome na HDSSB-ova Krešimira Bubala, op.a).

'S te je strane dobro što je Vrkić došao na to mjesto. No sad smo riješili taj problem, ni jedan drugi. Znači, Osijek stoji na mjestu, a to nije dobro', komentirao je Šimić situaciju uoči prvog kruga ovogodišnjih lokalnih izbora.

Vrkić je, pak, tadašnju Šimićevu podršku u razgovoru za tportal nešto ranije ove godine ocijenio kao 'zajednički nastup protiv cijele grupacije HDSSB-a'.

'Izvrsno smo surađivali. On je prvi odustao od te koalicije jer je imao problema s nekima od partnera, ne sa mnom, što je sasvim legitimno', rekao nam je tada Vrkić koji, ako osvoji svoj drugi gradonačelnički mandat, za sada ne zna može li računati i na pet Mostovih ruku u osječkom Gradskom vijeću.