PUŠIONA

Osječani lažiraju ateste za pušačke kafiće!?

Pušenje pepeljara

Pušenje pepeljara

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/Vecernji list

Svaki dan između 5 i 7 zagrebačkih ugostitelja dobije dozvolu za 'pušački kafić', u metropoli ih je sada više od 150 s tim statusom, dok istodobno ni jedan od 30-ak osječkih kafića koji su predali zahtjeve te, kako tvrde, uredno ispunili sve tražene uvjete, nije dobio taj dokument

Ne čudi stoga što su se među ugostiteljima pojavile sumnje u političku pozadinu ove 'slučajnosti', ali i o priča o tome da Ministarstvo zdravstva sumnja da se u Osijeku lažiraju atesti.

'Ako nešto sumnjaju, neka sami dođu, platit ću im i smještaj u Hotelu Osijek, i još jednom izmjere sve ono za što smo već platili 3.500 kuna. Samo da konačno dobijemo taj potpis zbog kojega nam propada posao”, kazao je za Glas Slavonije Domagoj Žarković, vlasnik Kavane 'Jelačić'.

Tvrdi kako “Jelačić” ima “najbolju ventilaciju u državi”, u koju je uloženo više od 94.000 kuna.

'Imamo filtre za astmatičare, za pelud, za vulkanski pepeo... za sve! To je ventilacija koja hladi i grije, ima 16 izmjena zraka u satu, najmodernija tehnologija. Otvorili smo prije mjesec i pol dana, a šest mjeseci smo se posebno pripremali kako bismo se uskladili s novim zakonom o pušenju, a računajući da će nam to biti prednost. Imamo sve ateste, inspektori su potvrdili da je sve u redu, a sad smo istom košu s nekim koji nije ništa ulagao', ističe Žarković.

Dodaje kako je u lokal uloženo milijun kuna, a trpi svakodnevne i značajne gubitke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi