saborske anegdote

'Osjećamo neke druge vjetrove': Penavi je značajna rečenica koju je izgovorio Pupovac

17.05.2024 u 19:14

Bionic
Reading

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac danas je u Saboru rekao kako neće podržati program i Vladu HDZ-a i Domovinskog pokreta, a tu je odluku i detaljno objasnio

"Pokušaji da se oko SDSS-a napravi sanitarni kordon, je naopaka, zla i za hrvatsku destruktivna i opasna politika. Mi smo ponosni predstavnici srpskog naroda u Hrvatskoj, mi, zastupnici SDSS-a, mi kojima je Hrvatska domovina, kao što je bila našim precima, kao što je bila brojnim generacijama, 200 godina najmanje zajedničke borbe za istu slobodu, da bi danas netko danas takvim nasljednicima i takvim ljudima rekao gdje mogu, a gdje ne mogu biti, gdje im je mjesto, a gdje im nije mjesto", započeo je Pupovac.

"Mi nećemo moći podržati ovaj program i ovu Vladu, iako se s najvećim dijelom slažemo', rekao je zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac. U svom je govoru rekao i da je demografska obnova u Hrvatskoj neophodna, ali da se problem demografije ne može se riješiti samo useljavanjem, nego i integracijom svakoga tko dođe u Hrvatsku. Onaj tko ne misli tako, grdno se vara i obmanjuje birače", rekao je Pupovac.

Šef Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je Pupovčevu izjavu.

"Jedna od tema programa vlade je sveobuhvatan pristup nacionalnim manjinama. Gdje smo rekli da nema šanse da jedna nacionalna manjina ima u bilo kojoj sferi niži standard življenja nego bilo tko od nas. Ni jedno selo, ni jedna općina, ni jedna županija i da je to naša težnja, uz jasnu ogradu od političke stranke SDSS.

Mada je danas kolega Pupovac rekao jednu vrlo značajnu stvar, što pozdravljam, a to je da mu je Hrvatska domovina. Tu već osjećamo neke druge vjetrove koje pozdravljamo i koji jako mijenjaju taj narativ", rekao je Penava u saboru.