GRADONAČELNIK BARIŠIĆ

Osigurat će se dnevni boravak za sve prvašiće u Velikoj Mlaci

12.06.2015 u 16:01

Bionic
Reading

Nakon kritika tportala javio se velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić koji je kazao kako će djeca koja stanuju s pogrešne strane ulice u Velikoj Mlaci ipak dobiti mogućnost dnevnog boravka u tamošnjoj školi

'Velika Gorica grad je prijatelj djece i kako u svakom slučaju pronađe rješenje, tako će biti i u pitanju dnevnog boravka za djecu u OŠ Velika Mlaka. Velikogorički pročelnik za školstvo Zvonko Kunić u stalnom je kontaktu s gradskim uredom Zagreba i oni će riješiti ovaj problem. Ja do sada nisam imao saznanja o ovoj situaciji, ali ako je došlo do ikakvih nesporazuma oni će biti riješeni na dobrobit djece i roditelja', poručio je gradonačelnik Dražen Barišić putem priopćenja.

Podsjetimo, kako je tportal već pisao škola u Velikoj Mlaci u koju su sva djeca upisana administrativno pripada Velikoj Gorici. Taj je grad za dvadeset i dvoje djece sa svojeg područja, čiji su roditelji tražili produljeni boravak, osigurao nastavnika koji će ostati s prvašićima do pet sati popodne, kada im se roditelji vrate s posla. U istu školu upisuju se i djeca iz Velikog Polja, naselja koje samo druga strana Velikopoljske ulice dijeli od Mlake. No Veliko Polje dio je Grada Zagreba. Petnaestero djece čiji roditelji također rade i nemaju rodbine koja bi ih čuvala imaju adresu s pogrešne strane ceste pa neće dobiti tu povlasticu - budući da ju odbijaju platiti Velika Gorica i Grad Zagreb, a pravila ne dopuštaju roditeljima da sami plate učitelja.