OPOMENE IGRAČIMA

Osam igrača pod kaznom u MAXtv Prvoj ligi

14.11.2012 u 14:43

Bionic
Reading

Na šest utakmica 15. kola MAXtv Prve lige suci su žutim kartonom opomenuli 23 igrača što je ispod prosjeka po kolu u dosadašnjem tijeku prvenstva jer je sveukupno u 15 odigranih kola bilo 397 opomena, odnosno više od 26 po kolu.

Jedina utakmica 15. kola na kojoj je rubrika opomenutih igrača u zapisniku utakmice ostala prazna je Istra 1961 - Cibalia, ali je igrač Cibalije Tomislav Jonjić isključen i to upravo zbog dobivene dvije opomene pa će zbog kazne zabrane igranja na jednoj utakmici propustiti nastup u 17. kolu.

Nogometaši Zadra također su, kao i igrači trenera Pamića, odigrali utakmicu i pobijedili bez dobivenog kartona momčad Slaven Belupa koja se sa Stanova vraća bez bodova, ali sa dvije opomene.

Zagreb i Hajduk odigrali su utakmicu s ukupno tri opomene, ali zanimljivo da su sva tri žuta treća u nizu pa Ante Mitrović kod Zagreba te Anton Maglica i Avdija Vršajević kod Hajduka ulaze na popis suspendiranih zbog automatske kazne za slijedeći vikend.

Osijek i Inter - Zaprešić međusobni ogled završili su sa po dvije opomene na obje strane pri čemu je Mihael Pongračić dobio treći u ovom prvenstvu i na njega trener Mršić ne može računati u susretu protiv Rijeke na Kantridi dok će domaćin ovog ogleda igrati bez Leona Benka koji je priskrbio treći žuti na susretu Lokomotiva-Rijeka (obje momčadi dobile po tri opomene).

Susret s najviše žutih kartona, čak osam, odigran je u Parku mladeži između Splita i Dinama: sudac Trampus domaćinu je dodijelio sedam opomena pri čemu je samo Aljoši Vojnoviću to bio treći dok je s druge strane kod Dinama opomenut Josip Šimunić kojem je to također treći u prvenstvu pa ne može konkurirati za sastav momčadi za predstojeću utakmicu Dinamo-Zadar.

Prosjek od 4,4 opomenuta igrača po utakmici na do sada odigranih 90 utakmica tekućeg prvenstva nešto je veći od prosjeka dva zadnja prvenstva: 2010./2011. iznosio je 4,08, a u prošlogodišnjem prvenstvu 4,19 žutih kartona po utakmici.