SMRT STUDENTICE NA LANIŠTU

Optužnica pada, Matea Hohnjec dala iskaz drogirana?

04.03.2013 u 16:22

Bionic
Reading

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda nije potvrdilo optužnicu protiv starlete Mateje Hohnjec i njezina supruga Josipa Nikića, okrivljenih da su u svom unajmljenom stanu u Zagrebu omogućili studentici Tei Drakulić da s njima konzumira opasnu sintetičku drogu MDMA od koje je lani u listopadu djevojka preminula, doznaje Večernji list

Optužnica nije potvrđena jer su odvjetnici Mateje Hohnjec tražili da se optužena psihijatrijski vještači budući da je u trenutku davanja iskaza policiji i tužiteljstvu bila pod znatnim utjecajem droge.

Večernji list navodi kako se vještačenjem nastoji utvrditi je li u trenutku davanja iskaza optužena Matea Hohnjec bila raspravno sposobna, odnosno je li bila neubrojiva, što želi dokazati obrana. Nakon toga će optužno vijeće opet raspravljati o potvrđivanju optužnice.

Supružnici Hohnjec – Nikić terete se da su 13. listopada u svoj unajmljeni stan u večernjim satima pozvali Teu Drakulić na proslavu rođendana na kojoj su svi konzumirali drogu. U jednom trenutku mladoj je studentici pozlilo, a onda je preminula.

Tijekom istrage, podsjeća Večernji list, Josip Nikić branio se da je zapalio samo jedan džoint pa otišao spavati. Za njega tužiteljstvo traži pet godina zatvora jer je već osuđivan. I dalje se nalazi u istražnom zatvoru.

Matea Hohnjec, kojoj prijete tri godine zatvora, u istrazi je tvrdila da joj je suprug otišao spavati kad su ona i Tea Drakulić konzumirale drogu. Mladoj studentici nakon nekog vremena samo je klonula glava, te je nešto kasnije i preminula.