GOSPODARSKI KRIMINAL

Optuženi Žužul ide na vještačenje

Bionic
Reading

Jozu Žužula, bivšeg direktora Sklada 92, tvrtke u stečaju, pregledat će stalni sudski vještak dr. Šimun Anđelinović kako bi utvrdio njegovu raspravnu sposobnost za suđenje na kojem se zajedno s Andrijom Jelićem, bivšim dopredsjednikom solinske Hvidre, brani od optužbi za gospodarski kriminal težak ukupno 2,6 milijuna kuna, počinjen prije 13 godina

Nalog za vještačenje izdao je Damir Romac, sudac Županijskog suda u Splitu, a na zahtjev tužitelja zbog nedolaska Žužula na rasprave zbog više zdravstvenih problema, piše Slobodna Dalmacija.

Jelić i Žužul terete se za kaznena djela iz 1996. godine, kada je, prema optužnici, Žužul uplatio 2,6 milijuna solinskoj Hvidri za promidžbene usluge koje nije pravdao računima u svojoj tvrtki.

Za navedene usluge u tvrtki Sklad 92 postoji ugovor, ali za isplaćenu sumu novca nema dokumentacije. Novac je s računa Hvidre predizao Jelić i davao ga Žužulu, kojem je tako predao 2,4 milijuna kuna, dok je 200.000 ostalo na računu.

U svojoj obrani tijekom istrage Jelić je kazao da je imao takav dogovor sa Žužulom, kojeg optužnica tereti da se koristio ugovorom i uplatama za fiktivni posao kako bi izvukao novac iz svoje tvrtke.