bacio iz sve snage

Optužen jer je ljetos kamenjem nasrnuo na sanitetski tim kod Omiša

26.09.2020 u 13:56

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Splitu je podignulo optužnicu protiv 60-godišnjeg muškarca, za kazneno djelo prisile prema zdravstvenom radniku, priopćeno je u subotu na internetskim stranicama splitskog ODO

Muškarca se, nakon provedenog istraživanja, tereti da je 28. srpnja 2020. ispred kuće u mjestu pored Omiša, po dolasku sanitetskog vozila na hitnu intervenciju, prišao vozilu sa suvozačeve strane te, ničim izazvan, verbalno napao medicinsku sestru i vozača koji su bili u kabini vozila, stoji u optužnici.

Kada mu se iz stražnjeg dijela vozila obratila liječnica, okrivljenik je počeo vikati u njenom smjeru, govoreći im da se gube i da će ih kamenovati. Nakon toga je uzeo nekoliko kamena s poda i svom snagom ih bacio prema vozilu i medicinskom timu, pri čemu je liječnici nanio lakše tjelesne ozljede ruke, zbog čega su u strahu od daljnjeg napada otišli s mjesta događaja i pozvali policiju, navodi se u optužnici.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je u optužnici produljenje mjera opreza iz Zakona o kaznenom postupku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.