KARAMARKOVA KRIŽALJKA

Opet smjene u vrhu policije!

22.03.2010 u 14:18

Bionic
Reading

Iz kabineta ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka pristiglo je priopćenje s novom Karamarkovom kadrovskom križaljkom u vrhu policije, koju je sastavio na prijedlog glavnog ravnatelja policije Olivera Grbića. Ministar policije poručuje da su nova kadrovska rješenja donesena s ciljem poboljšanja organizacijske klime u policijskim upravama te da očekuje i veći angažman u rješavanju ozbiljnijih oblika organiziranog kriminaliteta, kao i kaznenih djela iz domene korupcije

Novi načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije je Dubravko Teur, diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-u od 1981, bogatog policijskog iskustva. Bio je na raznim policijskim poslovima - od načelnika policijske postaje do načelnika policijske uprave. Do imenovanja na novu dužnost bio je načelnik Sektora policije u PU zagrebačkoj.

Zoran Ničeno
novi je načelnik Policijske akademije, a do sada je bio načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije. Željko Prša imenovan je na mjesto načelnika PU brodsko-posavske. Prša je diplomirani pravnik, djelatnik MUP-a od 1991, bio je na raznim policijskim poslovima u sektoru kriminalističke policije, bio načelnik policijske postaje. Do imenovanja je obnašao dužnost načelnika PN USKOK-a Odjel Zagreb.

Ivicu Tolušića
Karamarko je imenovao na radno mjesto načelnika PU virovitičko-podravske. Ivica Tolušić diplomirani je inženjer prometnih znanosti, djelatnik MUP-a od 1991. Do imenovanja bio je načelnik Operativno-komunikacijskog centra policije.

Stipo Rimac novi je načelnik PU osječko-baranjske. Rimac je diplomirani pravnik, djelatnik MUP-a od 1987, a do imenovanja bio je na dužnosti zamjenika načelnika PU Osječko-baranjske. Božo Guva imenovan je za zamjenika načelnika PU osječko-baranjske. Božo Guvo je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-a od 1979. Do imenovanja je bio načelnik Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnih zločina u Ravnateljstvu policije.

Stipica Kuna imenovan je na radno mjesto načelnika PU vukovarsko-srijemske. Stipica Kuna je diplomirani inženjer prometnih znanosti. Djelatnik MUP-a od 1993, do imenovanja je obavljao dužnost pomoćnika Uprave za granicu pri Ravnateljstvu policije. Mladena Blaškovića Karamarko je postavio na mjesto načelnika PU istarske. Mladen Blašković je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-a od 1991, do imenovanja je bio načelnik Sektora policije PU istarske.

Zlatko Sokolar imenovan je na radno mjesto načelnika PU zadarske. Sokolar je diplomirani pravnik, djelatnik MUP-a od 1985. Do imenovanja je bio načelnik Odjela za nezakonite migracije u Ravnateljstvu policije.

Ivicu Porubića ministar je postavio na mjesto zamjenika načelnika PU karlovačke. Ivica Porubić je diplomirani kriminalist, djelatnik MUP-a od 1996, a do imenovanja je imao dužnost načelnika Odjela za javni red i mir u Ravnateljstvu policije. Dosadašnji načelnici imenovani su na sljedeće dužnosti:

načelnik PU istarske Loris Kozlevac preuzima dužnost načelnika Odjela za nezakonite migracije pri Upravi za granicu Ravnateljstva policije, načelnik PU brodsko-posavske Mijo Kršić prelazi u PU osječko-baranjsku na dužnost u tamošnjem Odjelu za sigurnost cestovnog prometa, načelnik PU zadarske Anton Dražina preuzima dužnost višeg instruktora za protuterorističku taktiku u Zapovjedništvu Specijalne jedinice policije, načelnik PU osječko-baranjske Darinko Mikulić preuzima dužnost načelnika Operativno-komunikacijskog centra policije, načelnik PU virovitičko-podravske Slavko Kopjar preuzima dužnost načelnika Odjela za javni red i mir u Ravnateljstvu policije, načelnik PU vukovarsko-srijemske Josip Grčanac preuzima dužnost službenika u Odsjeku za zakonitost postupanja pri PU osječko-baranjskoj.

Dosadašnji načelnik Policijske akademije Stjepan Gluščić postaje viši predavač na Policijskoj akademiji.