zamjena za čačića?

Opet se spekulira da Hrelja pristupa vladajućima: 'Postoji način projektne suradnje, ali nema nikakve koalicijske suradnje'

21.04.2021 u 10:52

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika u Hrvatskom saboru je govorio o pokretanju postupka opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša.

Kaže kako je održao konzultacije sa svim članovima kluba i kako je njegov klub za opoziv ministra Beroša.

Rekao je kako nema komunikacije između njega i premijera Plenkovića, prenosi N1.

Upitan bi li se odazvao na poziv premijera, kaže: “Nisam tu da sudim što bi bilo kad bi bilo. Ja znam što tišti umirovljenike”.

Ipak, tvrdi kako ne može biti dio vladajuće većine. “Nema zahtjeva, nema ničega. Postoji način projektne suradnje, ali nema nikakve koalicijske suradnje. Moja je procjena da smo mi preskupi za Andreja Plenkovića i da se to neće dogoditi”, rekao je Hrelja.

Kazao je da je stvar premijera hoće li mijenjati članove vladajuće većine, ali da Plenkoviću to nije problem. “Na više pozicija curi, nek sam procijeni što učiniti”, ističe.

O opozivu ministra Beroša kaže da misli da je to njihova dužnost kao opozicije.

“Mislim da bi on mogao i sam odstupiti da postoji ona elementarna pristojnost u hrvatskoj politici. Dogovor je postignut da se ide sa zahtjevom, a ostalo će se rješavati u hodu”, kazao je.