SLIJEDI LI NOVA AFERA?

Opet natječaj za posao u HAC-u

24.08.2011 u 10:35

Bionic
Reading

Taman kada su se stišale strasti oko HAC-ovog natječaja za deset radnih mjesta blagajnika na naplatnim kućicama na izlazu s Dalmatine u Vrgorcu, novi natječaj HAC-a za deset radnih mjesta u području održavanja postao je nova tema svih razgovora na jugu zemlje

Na natječaj za deset radnih mjesta na naplatnim kućicama stiglo je 276 molbi, a na novi natječaj za deset radnih mjesta na održavanju autoceste njih čak 281.

HAC je raspisao javni natječaj za nova radna mjesta u Sektoru za održavanje za Tehničke jedinice održavanja Zagvozd i Vrgorac, a bio je oglašen od 2. do 9. kolovoza na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područne službe Split i Dubrovnik.

Natječajem se traže: dva radnika u Tehničkoj jedinici održavanja Zagvozd, vozač - jedan izvršitelj na neodređeno vrijeme i cestar – jedan izvršitelj na neodređeno vrijeme, a u Tehničkoj jedinici održavanja Vrgorac traži se osam novih ranika, i to voditelj tehničke jedinice održavanja – jedan izvršitelj na neodređeno vrijeme, referent - operater za praćenje prometa – četiri izvršitelja na neodređeno vrijeme te ophodar – tri izvršitelja na neodređeno vrijeme.

Kako nam je javila Natalija Tadić iz Ureda uprave HAC-a, u zadanom roku stigla je 281 molba. Nakon obrade prikupljenih molbi i provedenog testiranja (razgovora), imena odabranih kandidata biti će objavljena u Zavodu za zapošljavanje.

Prošli natječaj za deset radnih mjesta u Vrgorcu izazvao je neviđenu buru, medijsku pozornost, inspekcijske nadzore i negodovanje branitelja, a sada imamo sličan natječaj nakon kojeg će ostati 271 kandidat viška. Pojedini branitelji iz Vrgorca već najavljuju da će zahtijevati uvid u zapošljavanje branitelja na svim naplatnim kućicama od Zagreba do Vrgorca da se utvrdi je li se poštivao čl. 35 Zakona o braniteljima i na dosadašnjim natječajima ili je doista zapelo u Vrgorcu.

Hoće li HAC i Vrgorac opet preplaviti novinske stupce, je li medijska prašina nakon prvog natječaja bila upravo radi ovog drugog, saznat ćemo uskoro, ponajprije od kandidata koji nisu prošli na natječaju za blagajnike, a prijavili su se i na ovaj za održavanje.