NEOBIČNA KRAĐA

Općini Ližnjan ukradeni popisi birača

23.05.2013 u 18:49

Bionic
Reading

Nesvakidašnja krađa dogodila se u istarskoj Općini Ližnjan, gdje su nakon prvog kruga izbora nestali popisi birača. Navodno je događaj prilično jako uzbudio duhove u ližnjanskoj općini u kojoj se za funkciju općinskog načelnika u drugom krugu vodi borba između kandidata IDS-a te kandidatkinje SDP-HSU-a

'Policija je jučer zaprimila dojavu da su između 20. i 22. svibnja iz prostora Općine otuđeni popisi birača. Utvrđuju se okolnosti događaja', potvrdila je informaciju Tportalu glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

Iz Općine je navodno otuđen dio spisa od prvog kruga izbora odnosno više izvadaka popisa birača za određena biračka mjesta. Ližnjanci nagađaju da je možda nekoga 'zanimalo' tko je za koga od mještana glasao.

Za prvi krug izbora u Općini Ližnjan, od ukupno 3.360 upisanih birača, polovica ih je izašlo na birališta. Glasovalo je 1.689 birača, odnosno 50,27 posto, a biralo se između pet kandidata za općinskog načelnika. Važećih listića bilo je 1.646 te 43 nevažeća.

Članica izbornog povjerenstva Jelena Žugačić odbila je događaj komentirati ispričavši se da će dati službenu izjavu nakon što se okonča drugi krug izbora u ližnjanskoj općini. Naime, 2. lipnja Ližnjanci će izaći ponovno na birališta i u drugom izbornom krugu izabrati načelnika ili načelnicu. Kandidati su dosadašnji IDS-ov načelnik Srećko Ševerlica, koji je dobio 30,61 posto odnosno 517 glasova i Maja Cvek, kandidatkinja SDP-a i HSU-a za koju je glasalo 688 birača odnosno osvojila je u prvom krugu 40,73 posto glasova.