krpanje rupa

Opara diže prirez s 10 na 15 posto, Splićanima manje plaće

05.09.2017 u 21:41

Bionic
Reading

Split od 1. studenog čeka povećanje prireza s 10 na maksimalnih 15 posto, a za Splićane to znači i nešto manje plaće. Prijedlog je to kojeg je gradonačelnik Andro Krstulović Opara uputio gradskim vijećnicima koji će o njemu kao i o novom proračunu odlučivati u ponedjeljak

Prema pisanju Slobodne Dalmacije proračun je težak 806 milijuna kuna što je 60-ak milijuna više od onoga što je ostvareno godinu prije.

Valja podsjetiti da je i njegov prethodnik Ivo Baldasar pokušao slično, doduše u trećoj godini mandata, ali nije naišao na potporu partnera. Aktualni gradonačelnik sada tvrdi da je sve dogovorio s koalicijskim partnerom HGS-om Željka Keruma.

'Ne želim da ovaj grad stagnira. Svjestan sam svoje političke odgovornosti i da to moram napraviti na samom početku, a ne kao što je to moj prethodnik pokušao u trećoj godini mandata kada je htio sanirati vlastite loše financijske poteze. Oni koji dobro žive i privređuju trebaju biti solidarni s onima koji to ne uspijevaju. Ovo je zapravo socijalni potez jer će pogođeni, i to neznatno, biti oni s najvećim plaćama. Ostali to neće ni osjetiti jer najveći broj građana neće biti obuhvaćen tom promjenom', kazao je za Slobodnu Dalmaciju Krstulović Opara.

Povećanjem prireza u idućoj godini namaknulo 17 milijuna kuna, a iznos bi u ovoj dosegnuo tek 1,7 milijuna.