SV. ROK

Olujna bura zatvorila Dalmatinu

14.09.2012 u 07:41

Bionic
Reading

Za sva je vozila zbog bure zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Gornja Ploča i Posedarje, a obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK)

Samo za osobna vozila otvorene su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, a obilazak je starom cestom kroz Gorski kotar-D3, Jadranska magistrala D8 od Senja do Svete Marije Magdalene, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Na Jadranskoj magistrali D8 od Bakra do Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), a na Krčkom mostu dodatno i za kamione s ceradom do šest tona.

U većem dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski. Mogući su odroni zemlje i kamenja, posebice na cestama u gorju, duž Jadranske D8 i Ličke magistrale D1.

Zbog odrona, zatvorena je županijska cesta ŽC5128 Dabar-Otočac za vozila teža od 3,5 tone.

Zbog izlljevanja rijeke Dobre zatvorena je lokalna cesta LC58033 Mlinari-Vrbovsko.

Do 16. rujna u 7 sati za sav promet bit će zatvorena državna cesta D503 na dionici Kakma-Jankolovica, zbog održavanja 59. svjetskog natjecanja orača. Obilazak na relaciji Biograd n/m-Benkovac: Pakoštane-Vrana-Benkovac i obrnuto.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen i Mišnjak-Stinica, kao i sve katamaranske linije na riječkom području. Ostali trajekti i katamarani zasada plove prema redu plovidbe.