OTMIČAR SE PREDAO

Okončana talačka kriza u Parizu

16.01.2015 u 13:39

Bionic
Reading

Muškarac naoružan puškom upao je u poštu u Colombesu oko 12:30 u sjeverozapadnom predgrađu Pariza, javljaju strani mediji. Talačka kriza okončana je oko 14:30

Oko 14:30 otmičar se predao policiji nakon višesatnih pregovora, a taoci su oslobođeni. U talačkoj krizi, na svu sreću, nitko nije stradao.

Napadač je za taoce uzeo dvoje ljudi, a nepoznat broj klijenata pošte uspio je pobjeći nedugo nakon upada naoružanog otmičara u zgradu pošte. Policija je ogradila cijelo područje, a nad poštom leti i policijski helikopter.

Kako javlja France Presse, otmičar je od ranije poznat policiji te je sam nazvao broj hitnih službi i rekao da je teško naoružan bombama i automatskom jurišnom puškom tipa kalašnjikov. Ista agencija navodi da se radi o mentalno nestabilnoj osobi koja se na ovakav korak odlučila neposredno nakon što joj je propala ljubavna veza u kojoj je bila.

Izvor iz pariške policije navodi kako se ne radi o terorističkom napadu, a prvotne informacije govorile su da se radi o pljački pošte koja je izmakla kontroli.

Francuske snage sigurnosti u noći s četvrtka na petak provele su niz racija, pri čemu je uhićeno 12 osoba koje se sumnjiče za pomaganje napadačima na Charlie Hebdo odnosno košer trgovinu u Parizu prošlog tjedna