BRANITELJ SE PREDAO

Okončana talačka kriza u Čakovcu

12.05.2011 u 19:10

Bionic
Reading

Ivan K. (43) predao se oko 17.15 sati policiji, nakon dva sata pregovora. Oko 14.50 sati zaključao se u kući na kućnom broju 14 u Ulici Silvija Strahomira Kranjčevića i rekao da će se ubiti. U kući je s njim bila i supruga Višnja (40), no njoj tijekom pregovora nije prijetila opasnost

Povod su nesređeni imovinsko-pravni odnosi i neriješeno stambeno pitanje. Supružnici u toj kući žive kao podstanari, a do problema je došlo kad su vlasnici kuće rekli da se moraju iseliti. Ivan i Višnja brinuli su se za staricu koja je umrla, a njezine kćeri žele kuću prodati.

'Imamo ugovor u kojem piše da žena o kojoj smo se brinuli kuću ostavlja nama. Zar ćemo sad na cestu? Ivan je dva dana pio od muke', kazala je Višnja. Ivan je hrvatski branitelj s dijagnozom PTSP-a. Prema nekim informacijama prijetio je da će kuću dići u zrak plinom, no policija je zatvorila dovod plina. Na mjestu događaja bila je i Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, a oko 16.30 sati stigli su i članovi ATJ-a Lučko. Pedesetak metara od kuće je dječji vrtić.

'U 14.49 sati PU međimurska zaprimila je telefonsku obavijest od ženske osobe da njezin podstanar, koji kod nje boravi više godina, prijeti samoubojstvom i želi skrenuti pozornost na svoju socijalnu situaciju. S njim je i njegova supruga – kazao je glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić. Oko 17.15 sati Ivak K. se predao. - Želio je medijsku pažnju zbog situacije u kojoj su se on i supruga našli', kazao je Gosarić.