SAMO LIJEPA RIJEČ

Ohana Tavares smanjit će vam stres

11.01.2017 u 10:16

Bionic
Reading

Brazilka Ohana Tavares osvojila nas je ljepotom i mudrošću. Ovo drugo nimalo nas ne treba čuditi ako znamo da u slobodno vrijeme čita Nietzschea

'Ne možete zaustaviti valove, ali možete naučiti surfati', poručuje nam Ohana gazeći obalom Balija i noseći surf dasku pod lijevom miškom. No iza te mudrosti ne stoji ni onaj filozof kojeg rado čita, te riječi nisu ni njezine, a nije ih čula ni u mladosti od nekog lokalnog surfera u rodnom joj Porto Segueru na obalama Atlantika.

Riječi su to Jona Kabata-Zinna, utemeljitelja i ravnatelja čuvene američke Klinike za smanjenje stresa, što im itekako daje na snazi. Inače, Ohana je manekenka i model, a živi praktički u susjedstvu, u Parizu. Osim Balija, posjetila je i Thailand, Korziku i Kotor u Crnoj Gori, a prošle je godine obožavateljima slala puse, kako ona kaže, iz Raja - s Ibize.

Draga Ohana, parafrazirat ćemo Kabat-Zinna. 'Ako ne možeš zaustaviti promjenu, možeš naučiti surfati - internetom'. Pitaj Googla za Zrće. 'Ako ne možeš zaustaviti vjetar, možeš naučiti kajtati'. Pitaj Googla za Nin, Viganj, Bol, Ušće Neretve... Ma pitaj za Hrvatsku!