i vjetar otežava promet

Ogromne gužve na cestama, a što se tek sprema: Slovenci javljaju o kolonama od 9 km ispred Kaštela i 10 km na Karavankama!

  • Autor: V. P. P. / B. S.
  • Zadnja izmjena 18.07.2020 17:48
  • Objavljeno 18.07.2020 u 12:39
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Povećana je gustoća prometa na autocesti A1, A3, Krčkom mostu, riječko i zagrebačkoj obilaznici, Istarskom ipsilonu te u blizini turističkih odredišta duž Jadranske obale i trajektnim lukama i pristaništima, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub (HAK).

Povećana gustoća prometa na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče je između naplatne postaje Lučko i čvora Zadar II, mjestimice u oba smjera, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica u smjeru mora.

  • +7
  • +4

Gužve na naplatnoj postaji Lučko

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Na samim naplatnim kućicama kod Lučkog oko 16 sati kolona je bila duga oko dva kilometra.

Slovenski mediji, pak, u subotu popodne javljaju o višekilometarskim kolonama sa slovenske strane graničnih prijelaza prema Hrvatskoj. Na cesti prema prijelazu Dragonja - Kaštel kolona je duga devet kilometara, dok je ispred prijelaza Sečovlje - Plovanija kolona duga četiri kilometra.

Pred prijelazom Gruškovje - Macelj čeka se u koloni dugoj dva kilometra. No, još je gore na slovenskim graničnim prijelazima prema Austriji, odakle nadiru novi turisti - na austrijskoj strani Karavanki kolona je deset kilometara duga.

  • +11
  • +8

Gužva na Bregani

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Promet je na Krčkom mostu gustu u oba smjera, osobito u smjeru otoka gdje je kolona veći dio dana duga oko četiri kilometra.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Bristovac i vijadukta Božići. Vozi uz ograničenje brzine 60km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

  • +14
  • +11

Gužva u splitskoj trajektnoj luci

Izvor: Cropix / Autor: Vladimir Dugandzic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!