PODCJENJIVANJE RADNIKA

Ogorčen župan: Tražili smo rasterećenje bolnice, evo kakvu su nam pomoć ponudili

26.11.2021 u 18:06

Bionic
Reading

U posljednjih 24 sata u Krapinsko-zagoroskoj županiji umrlo je osam zaraženih osoba, a covid infekcija potvrđena je kod nove 182 osobe. Župan Željko Kolar naglasio je da je vrlo ogorčen nakon što je ispred Opće bolnice Zabok i županijskog Stožera Ministarstvu zdravstva poslan zahtjev za rasterećenjem bolnice, odnosno premještajem 20-ak bolesnika sa srednje teškom kliničkom slikom u neku od klinika u Zagrebu

'To smo poslali i ministrima Berošu i Božinoviću. Dobili smo odgovor da Ministarstvo zdravstva upućuje ekspertni tim u Opću bolnicu Zabok kako bi pružili savjetodavnu pomoć. Zahvalili smo se na njoj. To je bilo podcjenjivanje svih zdravstvenih djelatnika u bolnici koji se već godinu i pol bore s koronom', rekao je Kolar, javlja HRT.

Ravnatelj zabočke bolnice Tihomir Vančina upozorio je kako je situacija u bolnici zabrinjavajuća te da su u srijedu za covid bolesnike osigurali novih 27 kreveta koji su bili popunjeni u četiri dana.

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana liječi se 90 Covid pozitivnih, među kojima ih je 20 na respiratoru, dok je na Covid odjelu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice 29 pacijenata, među kojima su tri na respiratoru.

Na respiratoru necijepljeni pacijenti

- Ovoga trenutka imamo 20 ljudi na respiratoru i 14 pacijenata na high flowu. Imamo pacijente od 37, 41, 46, 52 i 55 godina na respiratoru, pacijente koji su necijepljeni, naglasio je Vančina.

Ravnateljica Specijalne bolnice u Krapinskim Toplicama Željka Žnidarić kazala je kako je u toj bolnici treći put aktiviran COVID odjel kao sekundarni centar za zbrinjavanje pacijenata oboljelih od Covida-19.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Tomislav Jadan iznio je podatak kako je dosad u Krapinsko-zagorskoj županiji prvom dozom cijepljeno 51,7 posto ukupnog broja stanovnika, drugom dozom 41,2 posto, a postotak završenog cijepljenja na ukupan broj stanovnika je 43,8 posto.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: HZJZ