NERVOZA U KOALICIJI

Oglasio se HDZ: Nismo predložili Pupovca za predsjednika Odbora

23.05.2024 u 22:17

Bionic
Reading

Povodom medijskih tvrdnji da je došlo do novog problema u vladajućoj koaliciji jer Domovinski pokret ne pristaje na navodni prijedlog HDZ-a da se za čelnika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina postavi Milorad Pupovac večeras se oglasio i glasnogovornik Vlade Marko Milić

'Netočan je navod da je HDZ predložio Milorada Pupovca za predsjednika Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. Predsjednika tog Odbora predlaže Klub manjina, što je redovita praksa bila i u prijašnjim sazivima Hrvatskog sabora i oni će o tome donijeti svoju odluku nakon što obave konzultacije unutar svog Kluba. Mi ćemo podržati njihov prijedlog uvažavajući i stav partnera, DP-a i drugih stranaka koje su dio parlamentarne većine', naveo je Milić.

Podsjetimo, mediji su danas poslijepodne, pozivajući se na izvore iz DP-a, izvijestili da se ta stranka protivi postavljanju Pupovca na čelo navedenog Odbora, pa čak i to da su najviši dužnosnici DP-a tim povodom zaprijetli HDZ-u raskidom koalicije ako premijer Andrej Plenković ne odustane od te namjere.

sve osim nogometa