21 poginuli

Oglasilo se tužiteljstvo: Troje pod istragom zbog autobusne nesreće kod Venecije

12.10.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Venecijanski tužitelji stavili su tri osobe pod istragu zbog prošlotjedne autobusne nesreće u gradskoj četvrti Mestre u kojoj je poginula 21 osoba, među kojima je i jedna hrvatska državljanka, izvijestio je u četvrtak lokalni list Il Gazzettino

Riječ je o izvršnom direktoru autobusne kompanije La Linee i dvojici dužnosnika grada Venecije - upravitelju odjela za promet i mobilnost za kopneno područje grada i upravitelju odjela za održavanje cesta.

Navodno će biti optuženi za ubojstvo vozilom, višestruko ubojstvo, nanošenje teških ili vrlo teških ozljeda na cesti te tjelesno ozljeđivanje.

Mjesto tragične autobusne nesreće kod Venecije Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Dvadesetjedna osoba je poginula, a dvadesetak je ozlijeđeno,  nakon što je autobus koji je prevozio turiste sletio s nadvožnjaka u blizini Venecije u sjevernoj Italiji i zapalio se.

U nesreći je poginula jedna Hrvatica, devet Ukrajinaca, četiri Rumunja, tri Nijemca, dva Portugalca i Talijan vozač autobusa.

Među ozlijeđenima je i jedan Hrvat.

Razlozi nesreće nisu jasni. Jedna je hipoteza da je vozač krivo skrenuo, ali pojavile su se i sumnje u stanje nadvožnjaka, a posebno zaštitne ograde, navodi Ansa. ​