javni interes

Oglasili se iz Dječje bolnice Srebrnjak u kojoj je inspekcija Ministarstva zdravstva; evo što su poručili

20.12.2019 u 15:35

Bionic
Reading

Zbog medijske pažnje i javnog interesa kojega su pobudili, priopćenjem se oglasila v.d. ravnateljice Dječje bolnice Srebrnjak Ivana Đerek Dubravčić u kojem, između ostalog, navodi kako je izvršen izvanredni nadzor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a u tijeku je i izvid inspekcije Ministarstva zdravstva

U cilju informiranja cjelokupne javnosti, a prije svega pacijenata i zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak, priopćenjem se oglasila v.d. ravnateljice Ivana Đerek Dubravačić. Priopćenje prenosimo u cjelosti:

'Neosporno je da je Dječja bolnica Srebrnjak čiji je osnivač Grad Zagreb zahvaljujući stručnosti svojih zaposlenika te njihovom kontinuiranom i predanom radu ostvarila značajan iskorak u kvaliteti pružene zdravstvene zaštite. Dužnost nove Uprave DB Srebrnjak je otkloniti eventualne nepravilnosti i omogućiti da svi poslovni procesi koji uključuju ne samo pružanje zdravstvene zaštite nego i znanstvenu djelatnost te neometano provođenje svih EU projekata. Iznimno intenzivan i negativan medijski pritisak kojemu svjedočimo posljednjih dana najviše štete Dječjoj bolnici Srebrnjak, njezinim pacijentima i zaposlenicima.

Dječja bolnica Srebrnjak javna je zdravstvena ustanova i dio je javnog zdravstvenog sustava Republike Hrvatske. Kao javna ustanova obavezna je svoju djelatnost i poslovanje provoditi u okviru zakonske regulative Republike Hrvatske. Iz dokumentacije koja mi je ovih dana dostupna, postojala je osnova sumnje da su određena postupanja bila u neskladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske i Grad Zagreb kao osnivač i pravna osoba bio je u obavezi poduzeti odgovarajuće pravne radnje. U bolnici je dana 6. prosinca 2019. završio Izvanredni nadzor HZZO-a, u ovom trenutku u tijeku je izvid inspekcije Ministarstva zdravstva. Proteklih dana je upućen i poziv za stručni nadzor Hrvatskoj liječničkoj komori, a sve kako bi se nedvosmisleno utvrdila činjenična stanja. S ciljem zaštite svih vrijednosti Dječje bolnice Srebrnjak, ali i jasnog informiranja čitave javnosti, ovim putem želim pozvati na strpljenje i povjerenje u funkcioniranje sustava, kako bi mjerodavne institucije mogle donijeti nepristrani zaključak, a o kojem ćemo po primitku obavijestiti svu zainteresiranu javnosti', navodi se u priopćenju kojega potpisuje v.d. ravnateljica Ivana Đerek Dubravčić.