IPAK BAČIĆ UMJESTO ČAGALJ

Oglasila se i 'nesuđena ministrica' Mirjana Čagalj: Evo kad je došlo do preokreta i što joj je Plenković ponudio

11.01.2023 u 23:13

Bionic
Reading

Branko Bačić bit će novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva umjesto Ivana Paladine, premda se danima govorilo da bi Paladinu gotovo sigurno mogla zamijeniti Mirjana Čagalj, članica Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i savjetnica predsjednika HGK-a za graditeljstvo i promet. Čagalj je na razgovoru bila i kada se tražila zamjena za Paladininog prethodnika Darka Horvata

Međutim gotovo u 'zadnji čas' došlo je do preokreta, za koji je Čagalj doznala tek sat-dva prije premijerove konferencije za medije. Mirjani Čagalj je navodno ponuđeno drugo mjesto u Ministarstvu graditeljstva.

'Saznala sam to od premijera prije sat vremena. Ponuđeno mi je mjesto ministrice, ali je danas došlo do preokreta. Ponudio mi je da budem u tom timu, ali o tome ćemo razgovarati nekom drugom prilikom', rekla je Čagalj za Danas.hr netom prije Plenkovićeve konferencije za medije.

Kako RTL doznaje, Čagalj je ponuđeno mjesto državnog tajnika Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, koju trenutno obnaša Gordan Hanžek, čiju je smjenu na konferenciji za medije najavio premijer Plenković. No, navodno je tu ponudu odbila.