sve OBAVLJENo, ALI...

Odvjetnica o mobitelu Darka Horvata: 'Ima nekih problema oko analitike pretraga elektronskih uređaja...'

20.06.2022 u 22:35

Bionic
Reading

Promenada pred USKOK-om. Velimir Žunac, Josip Aladrović, Tomislav Tolušić sa zanimljivim logom stripovskog osvetnika na majci - stali su redom pred USKOK-ove istražitelje, no zaobišli novinarska pitanja. Darko Horvat ispitan je još prošli tjedan

Horvatova odvjetnica Višnja Drenski Lasan podsjeća da je on ranije rekao medijima da se ne smatra krivim.

Za pokretanje istrage protiv Horvata i Aladrovića zbog slučaja navodnog nezakonitog zapošljavanja, ali i u istrazi protiv Horvata, oko nezakonite dodjele potpora malim poduzetnicima – ključni su bili iskaz i poruke iz mobitela Ane Mandac. U rukama istražitelja sada je i onaj Darka Horvata.

"Vidjet ćemo što će izaći iz kad dobijem rezultate pretrage - ta pretraga je obavljena, ali rezultati još nisu dostavljeni u spis, mi spis pratimo. Nažalost, teško je doći do uvida u spis u USKOK-u zbog loše organizacije rada", kazala je Drenski Lasan za RTL.

A u mobitelu je navodno opširna komunikacija s brojnim visokim dužnosnicima i članovima vlade. Odvjetnik Anto Nobilo tako je u medijima ranije ustvrdio da kruži glasina da bi upravo sadržaj tog mobitela mogao biti kompromitirajući za neke na visokim pozicijama.

'Ima nekih problema oko analitike'

"Nikakvih podatka koje je kolega Nobilo iznio u medije, ja takvih saznanja nemam. Ima nekih problema oko analitike pretraga elektronskih uređaja, zasigurno će tu biti problema, ali ja ne vidim da bilo tko opstruira na neki način istragu…", kazala je Drenski Lasan za RTL.