MRAK TARITAŠ

'Odustajanjem od monetizacije Vlada pokazala da sluša građane'

14.03.2015 u 17:53

Bionic
Reading

Predsjednica zagrebačkog HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš rekla je u subotu da je Vlada odustajanjem od monetizacije autocesta pokazala da sluša što građani hoće

Ova vlada je pokazala da sluša što građani hoće i ona prvenstveno treba biti u funkciji svojih građana, a jednako tako i u funkciji investitora", rekla je Mrak Taritaš, koja je sudjelovala na tribini zagrebačkog HNS-a o GUP-u.

Nije se složila s tvrdnjama da je, s obzirom na to da je odustala i od outsourcinga i reforme javne uprave, ova vlada "vlada odustajanja".

"Ako imamo vladu koja sluša što građani kažu, a oni su nešto rekli na referendumu, onda je pitanje je li to 'vlada odustajanja'. Ne znam kako bi se zvala vlada koja srlja tvrdoglavo u nešto protiv volje svojih građana", kazala je. Ako građani misle da nismo spremni za monetizaciju, možda se treba zaustaviti pa vidjeti neki drugi način, ne treba se tvrdoglaviti, dodala je.

Mrak Taritaš je rekla da HNS kao koalicijski partner nije znao da će doći do odustajanja od monetizacije autocesta. Ova vlada, kazala je, funkcionira tako, da svaki ministar ima mogućnost upravljanja samostalno svojim resorom, pojedini ministri se dogovaraju s premijerom ili konkretno s potpredsjednikom za gospodarstvo. "Onaj dio, gdje smo zajednički u nekim stvarima, komuniciramo i dogovaramo. Ova vlada je drugačije strukturirana nego što je to bilo prije. O bitnim stvarima se dogovaramo", dodala je Mrak Taritaš.

Ponovila je da je, ako budu izvanredni lokalni izbori u Zagrebu, spremna kandidirati se za gradonačelnicu.