OTIŠAO PRIJE VREMENA

Odstupio drugi čovjek FBI-ja kojeg je kritizirao Trump

29.01.2018 u 20:08

Bionic
Reading

Zamjenik čelnika FBI-ja Andrew McCabe, kojeg je američki predsjednik Donlad Trump kritizirao zbog navodne sklonosti njegovoj suparnici na izborima 2016. Hillary Clinton, odstupio je s mjesta drugog čovjeka te agencije, rekao je u ponedjeljak izvor upoznat s tim pitanjem

Očekivalo se da McCabe ode iz Saveznog istražnog ureda (FBI) SAD-a u ožujku. On će biti na dopustu do datuma umirovljenja, rekao je izvor pod uvjetom da ostane neimenovan jer njegov odlazak još nije javno objavljen.

McCabe je bio meta republikanskih zastupnika i republikanskog predsjednika zbog istrage o korištenju privatnog e-mail servera Hillary Clinton dok je bila državna tajnica. Protiv nje nisu podignute optužnice.

Nekoliko kongresnih odbora koje vode republikanci pokrenulo je istragu je li FBI loše vodio istragu o Hillary Clinton i pokazao se pristranim u njenu korist.

Demokrati tvrde da su te istrage pokrenute kako bi se odvratila pozornost s istrage veza Trumpove kampanje s Rusijom.

  • +5
Donald Trump Autor: KEVIN LAMARQUE

McCabe je meta bijesa republikanaca dijelom i stoga što se njegova supruga kandidirala za senatsko mjesto Virginije i dobila donacije tadašnjeg guvernera te savezne države koji je blizak saveznik Hillary i Billa Clintona.

Trump je na Twitteru posljednjih mjeseci napadao McCabea postavljajući pitanje kako može biti zadužen za istragu Clintonove ako je njegova supruga dobila donacije od 'Clintonovih marioneta'.