PONUDA U ZAGREBU

Odlijepite djecu od ekrana i aktivirajte ih na praznicima!

02.01.2017 u 19:00

Bionic
Reading

Nakon blagdanskih druženja mnogi roditelji prvog radnog dana u 2017. godini razmišljaju o tome kako svojoj djeci na zimskim praznicima sve do 16. siječnja osigurati dovoljno aktivnosti izvan kuće. Iako su se snašli oko čuvanja, privremeno uvalivši djecu roditeljima, susjedima ili prijateljima, upitno je kako će djeca provesti to vrijeme jer školarci bez obaveza često ostaju prepušteni TV-u i računalnim igricama. Za njihovo dobro treba ih izvući iz četiri zida, a onima koji cijelo vrijeme ostaju u Zagrebu nudi se cijeli niz organiziranih sadržaja - u mnogim slučajevima i besplatnih

Odmorko

U organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Zagreba, program sportskih aktivnosti Odmorko od 27. prosinca do 11. siječnja omogućuje velikom broju školaraca da sadržajno, kvalitetno i korisno provedu dio slobodnog vremena. Sadržaja je mnoštvo - od klizanja, preko mačevanja i hokeja na ledu do skvoša - a odvijaju se radnim danima na raznim lokacijama pod stručnim i pedagoškim nadzorom.

Programi su namijenjeni učenicima osnovnih i srednjih škola, a ulaz je slobodan uz predočenje važeće iskaznice Hrvatskog školskog sportskog saveza za Grad Zagreb ili originalno ovjerenog zahtjeva za izradu iskaznice HŠSS-a. Zahtjev za izdavanje iskaznice moguće je podnijeti ovdje
456867 ,456591 ,443669 ,394910Radionica animacije

U Centru za kulturu Trešnjevka od 3. do 10. siječnja od 15 do 18 sati održat će se sedmodnevna radionica animiranog filma 'U kinu je mrak!'.

Djeca će na radionici proći kroz proces izrade animiranog filma u tehnici kolaža. Za izradu jednog takvog animiranog filma bit će potrebno proći kroz različite faze kao što su: smišljanje priče, kreiranje vizuala, animiranje i na kraju dodavanje zvuka.

Radionica je namijenjena djeci od sedam do 12 godina.

Hrvatski prirodoslovni muzej
i ove godine nudi ciklus radionica 'Prije škole' za djecu od prvog do petog razreda (7-11 godina) od 9. do 13. siječnja. Taj edukativno-zabavni program traje svakodnevno od 9 do 16 sati, a učenjem kroz igru djeca se upoznaju s prirodoslovnim i znanstvenim sadržajima kroz različite teme poput vulkana i dinosaura, popraćene pokusima, šetnjama kroz izložbe i posjetom zvjezdarnici.

Cijena petodnevnog programa iznosi 490 kuna, a uključuje ručak, užinu i piće za pet dana. Grupa je ograničena na 15 djece, pa valja požuriti s prijavama.


Zimski kamp - Mali sportaši

U dva termina - od 2. do 5. siječnja te od 9. do 13. siječnja - održava se Zimski kamp Mali sportaši za djecu u dobi od pet do 12 godina na Šalati. Djeca se upoznaju sa širokim spektrom sportskih aktivnosti, a u program kampa uključene su umjetničke radionice te istraživačke grupe. U svakodnevnom boravku od 8.30 do 16.30 pripremljen im je ručak te voćna užina, a uz stručno vodstvo imaju i pedagoški nadzor.

Mali kamperi mogu birati sljedeće radionice i programe: mali istraživači, likovna radionica, dramska radionica, ples i pokret, nogomet, košarka, stolni tenis, tenis, atletika, gimnastika i orijentacijsko trčanje. Za prvi termin prijave su zaključene, a cijena za drugi, petodnevni termin, iznosi 800 kuna.

Igraonica u Muzeju iluzija

U zagrebačkom Muzeju iluzija otvorena je Pametna igraonica za posjetitelje svih dobi u kojoj se mogu igrati, natjecati i učiti, isprobati razne mozgalice, puzzle, nemoguće čvorove, trikove te razne druge didaktičke igre.

'Dođite i isprobajte naše mozgalice, puzzle, nemoguće čvorove, trikove i matematičke igre te razne druge didaktičke koncepte koji će vas raspametiti i opametiti istovremeno! Svoje posjetitelje, osobito one mlađe, vodimo kroz svijet dilema te ih kroz igru učimo kako ostvariti svoj potencijal i donositi bolje odluke', pozivaju iz Muzeja, otvorenog svaki dan od 9 do 22 sata, a cijene ulaznica iznose 25 kuna za djecu od pet do 15 godina, 40 kuna za odrasle i 100 kuna za obiteljsku ulaznicu.

Dvije igraonice za djecu organizirane su i u zadarskom Muzeju iluzija, za koji su ulaznice inače znatno skuplje (60 kuna za odrasle, 40 kuna za djecu, 150 kuna za obitelj), ali su za vrijeme zimskih praznika cijene prepolovljene.


Jahanje - Donkihotovski zimski kamp

Udruga Don Kihot za terapijsko jahanje ima otvorene termine za građanstvo, što znači da svi mogu doći upoznati se s njihovim konjima i jahati. Za ove zimske praznike organizirali su Donkihotovski zimski kamp u terminima od 2. do 6. siječnja i od 9. do 13. siječnja, svakodnevno od 13 do 17 sati, a mjesta još ima u oba termina.

'Posjetite nas svaki dan, ostavite dijete na našim radionicama, druženju, zabavi i edukativnim pričama te tako upotpunite vrijeme slobodno od škole. Neće biti puno učenja, ali će biti jako puno zabave', najavljuju iz Don Kihota.

Svi sudionici bit će po jedan sat na otvorenom, pa jedan sat na toplom u unutarnjim prostorijama i onda ponovo vani, ovisno o vremenskim prilikama. Program, između ostalog, uključuje hranjenje konja, izradu konjskih kolačića i terensko jahanje, a namijenjen je djeci od pet do 15 godina po cijeni od 600 kuna.

Ostale sadržaje možete pogledati na specijaliziranom portalu Dječji događaji