ČEMU ŽURBA?

Odgodu referenduma o EU traže i sindikati

  • Autor: tportal.hr/GONG
  • Zadnja izmjena 23.12.2011 13:42
  • Objavljeno 23.12.2011 u 11:54
Izbori Kukuriku

Izbori Kukuriku

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Nakon što je GONG upozorio da će održavanje referenduma o pristupanju RH EU krajem siječnja 2012. biti iznimno problematično ukoliko se ne uredi pravni okvir za njegovo održavanje, podršku razumnoj odgodi pružili su i drugi društveni akteri

Organizacije civilnog društva koje podržavaju razumnu odgodu referenduma su: B.a.B.e., Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI), Ženska soba, Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ), Centar za podršku i razvoj civilnog društva DELFIN, Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda Cenzura Plus, Srpski demokratski forum (SDF), Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zelena Istra.

I pet sindikalnih središnjica poduprlo je prijedlog GONG-a da se referendum o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji odgodi, priopćila je u ime GONG-a Jelena Berković, koordinatorica projekta EU IN FOrum.

Hrvatska udruga sindikata, Matica hrvatskih sindikata, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Udruga radničkih sindikata Hrvatske k tome podsjećaju da su s bivšom vladom dogovorili da se tzv. referendum o referendumu održi istodobno kada i referendum za ulazak u EU.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi