SKRIVILI SMRT MLADE STUDENTICE

Odgođeno suđenje vozačima iz smrtonosne jurnjave

23.10.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Početak suđenja vozačima Daliboru Opačku (35) i Marinu Čolaku (28) zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je u studenom 2010. na autocesti A6 poginula Čolakova 20-godišnja suvozačica, mlada studentica iz Dubrovnika odgođeno je jer je Opačak slomio nogu.

Opačak je sud obavijestio da je prošlog mjeseca slomio nogu pa je početak suđenja odgođen za 27. studenoga.
Čolakov odvjetnik Dubravko Čunko kazao je nakon odgođene rasprave da obrana ne opstruira početak suđenja, već da državno odvjetništvo nije bilo zadovoljno provedenim prometnim vještačenjem te je tražilo nova vještačenja, što je sve skupa dugo potrajalo.

Najprije je državno odvjetništvo nezadovoljno prometnim vještačenjem zatražilo dopunsko vještačenje istog vještaka, pa je nezadovoljno i time zatražilo vještačenje zagrebačkog Fakulteta prometnih znanosti koje je za optuženike povoljno, kazao je Čolakov branitelj. dodao je da je Prometni fakultet kao najviša instance u državi za takvu vrstu vještačenja, opisao gotovo potpuno istovjetno činjenično stanje kao u prvim vještačenjima.

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo je u travnju ove godine podiglo protiv dvojice vozača 'nissana' i "ferrarija" optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće kršenjem propisa o sigurnosti prometa, čime su prouzročili smrt jedne osobe, a za što je predviđena kazna zatvora u trajanju od jedne do deset godina.

U optužnici piše da su 5. studenog 2010. autocestom A-6 Čolak i Opačak vozili protivno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prevelikom brzinom - Čolak 188, a Opačak 210 kilometara na sat. Opačak je k tome nepropisno po desnoj voznoj traci preticao Čolakov 'ferrari' i udario ga, zbog čega je 'ferrari' sletio s ceste, nakon čega je eksplodirao spremnik za gorivo te se zapalio. U nesreći je poginula Čolakova suvozačica, mlada Dubrovčanka Ivana Obad.