Skupština vjerovnika

Odgođena odluka o zatvaranju Spaladium Arene

28.10.2022 u 18:22

Bionic
Reading

Skupština vjerovnika tvrtke Sportski grad - TPN (Tvrtka posebnih namjena), koja upravlja Spaladium arenom, odlučila je u četvrtak da se za 21. prosinca ove godine odgodi odluka o prestanku obavljanja djelatnosti te tvrtke nad kojom se od 2014. godine vodi stečajni postupak

Skupština vjerovnika zadužila je stečajnu upraviteljicu Nataliju Mladineo da pošalje pismo Gradu Splitu u vezi s mogućim produžetkom valjanosti police osiguranja Spaladium arene.

Pri tomu je istaknuto kako se uvažava činjenica da je Grad Split na temelju izravne naplate zaplijenio oko 759.000 kuna, što bi bilo dovoljno za podmirivanje ugovorene police osiguranja.

Stečajni sudac Velimir Vuković je izvijestio kako se na današnjoj Skupštini vjerovnika neće odlučiti o mogućoj prodaji stečajnog dužnika. Vuković je nekoliko puta ponovio kako je Grad Split "dvostruki vjerovnik u tom stečajnom postupku - i to kao stečajni vjerovnik za prijavljenu tražbinu do otvaranja stečajnog postupka u ukupnom iznosu oko 3,1 milijun kuna i u iznosu oko 215 milijuna kuna".

"Grad Split ima kvalificiranu ispravu koja mu po odredbama Stečajnog zakona daje pravo glasa da odlučuje na Skupštini vjerovnika u navedenom iznosu i on je to pravo do sada koristio", rekao je Vuković.

Tumačenje stečajnog suca Vukovića suprotno je izjavama splitskog gradonačelnika Ivice Puljka kako Grad Split nije vjerovnik u tom stečajnom postupku.

Vuković je izvijestio kako se Grad Split složio s odgodom ovrhe do 29. prosinca, koju je Grad pokrenuo zbog duga od 23 milijuna kuna Spaladium arene za komunalne usluge.