koronavirus

Od četvrtka 25. ožujka strože mjere i za dolinu Neretve

24.03.2021 u 14:00

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije održao je u srijedu sastanak s čelnicima jedinica lokalne samouprave s područja doline Neretve te epidemiolozima Zavoda za javno zdravstvo DNŽ.

Razgovaralo se o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji na tom području te prijedlogu epidemioloških mjera koje bi trebale pridonijeti njezinu poboljšanju.

Čelnici jedinica lokalne samouprave s neretvanskog područja prihvatili su preporuku Zavoda za javno zdravstvo DNŽ za uvođenjem strožih epidemioloških mjera. Stožer CZ RH stoga je, na prijedlog Stožera CZ DNŽ, donio Odluku kojom se epidemiološke mjere koje su na snazi na širem dubrovačkom području, od sutra 25. ožujka, primjenjuju i na područje doline Neretve.

Podsjetimo, na snazi će biti sve odredbe koje su važile prije popuštanja mjera 1. ožujka te odredbe kojima je zabranjeno održavanje svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, na privatnim okupljanima i svečanostima može biti prisutno najviše do 8 osoba iz najviše 2 različita kućanstva, poslodavcima se preporučuje organizirati rad od kuće, odnosno u smjenama te uvesti klizno radno vrijeme gdje god je to moguće, a stožerima civilne zaštite jedinica lokalne samouprave s područja Dubrovačko-neretvanske županije naloženo je provoditi pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera. Mjere će biti na snazi do 28. ožujka kada će Stožer CZ DNŽ ponovno razmotriti epidemiološku situaciju i predložiti jedinstvene mjere za područje cijele Dubrovačko-neretvanske županije.