ISPREPLETENE KARIJERE

Od Bandića se sentimentalno oprostila i Sandra Perković: Čuvaj nas kao što si to uvijek radio, ali s nekog drugog mjesta

28.02.2021 u 10:41

Bionic
Reading

Proslavljena atletičarka i bivša zastupnica Bandićeve stranke u Saboru i Gradskoj skupštini Sandra Perković na Facebooku se oprostila od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, čija je uprava izdašno pratila njezinu karijeru u sportskom, ali i političkom smislu

'Zbogom VELIKI ČOVJEČE! Hvala ti na smijehu i vedrini. Hvala ti što si uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila najpotrebnija. Grad Zagreb više nikad neće biti isti. Zagrebački sportaši na čelu sa mnom ostali su bez svojeg najvjernijeg i najiskrenijeg navijača. Mnoge smo medalje zajedno kovali, čuvaj nas sada kao što si to ti uvijek radio, ali s nekog drugog mjesta. HVALA. Počivaj u miru', napisala je Perković.

Zbogom VELIKI ČOVJEČE ! Hvala ti na smijehu i vedrini. Hvala ti što si uvijek pružao ruku onima kojima je pomoć bila...

Objavljuje Sandra PerkovićNedjelja, 28. veljače 2021.

Podsjetimo, sportska i politička karijera Sandre Perković dug je niz godina bila isprepletena s djelovanjem Milana Bandića. Uz izdašno pokroviteljstvo njezine sportske karijere, zahvaljujući Bandiću, Perković je izabrana prvo u Sabor, a potom i u zagrebačku Gradsku skupštinu na listi njegove stranke BM 365.

Tijekom saborskog mandata 2017. od gradske uprave primila je i nagradu od 50 tisuća kuna za Zagrepčanku godine, a kako nagradu nije prijavila u imovinskoj kartici, Povjerenstvo za sukob interesa utvrdilo je da je bila u sukobu interesa.

Povezuje ih i nezgodan trenutak otprije točno godinu dana - 26. veljače 2020. Perković je na sudu izjavila kako Bandić nije poslao službeni automobil po nju u Medulin kad mu je trebao njezin glas u zagrebačkoj Skupštini, da bi potom bila suočena sa snimkom tajno snimljenog telefonskog razgovora koja dokazuje da je lagala.

Ni zbog prvog ni zbog drugog prekršaja nisu joj izrečene nikakve formalne sankcije.

  • +25
Milan Bandić Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL