gužva u prometu

Očekujte kolone: HAK izdao upozorenje za popodnevne sate

11.06.2023 u 09:00

Bionic
Reading

Kolnici su mjestimice mokri i skliski, a zbog mjestimice obilnije kiše, mogući su i odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8), izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Povremena usporavanja, kolone i zastoji mogući su na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

HAK poziva vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Tijekom dana gust promet očekuje se na autocestama A1 Zagreb-Ploče-Karamatići i A6 Rijeka-Zagreb, osobito u poslijepodnevnim satima u smjeru Zagreba uz moguća kraća čekanja na naplatama Demerje i Lučko.

Bit će pojačan promet i na autocesti A3 Bregana-Lipovac uz moguće kolone u zoni radova između čvora Križ i naplate Zagreb Istok u smjeru Zagreba.

Pojačan promet očekuje se i na autocesti A2 Zagreb-Macelj, A7 Rupa-Rijeka-Šmrika, Istarskom ipsilonu, Ličkoj i Jadranskoj magistrali, u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima prema kopnu te na većini graničnih prijelaza s BiH na ulasku u Hrvatsku gdje su moguća duža čekanja.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac u zonama radova između naplate Zagreb Istok i čvora Križ te između čvorova Jakuševec i Kosnica, vozi se usporeno. Zatvoreni su ulazni krak čvora Jakuševec u smjeru Lipovca (A3), a na čvoru Ivanić Grad izlazni krak iz smjera Lipovca prema Ivanić Gradu te izlazni krak iz Ivanić Grada u smjeru Zagreba.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj zatvoren je izlazni krak čvora Sveti Križ Začretje iz smjera Zagreba.

Zbog radova vozi se dvosmjerno jednim kolnikom na autocestama A2 Zagreb-Macelj između naplate Zaprešić i čvora Zabok i A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Vrata.

Promet teretnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik.

U pomorskom prometu nema poteškoća.