UPOZORENJE UOČI EURA

Očajna igra i blijed remi Hrvatske u Oslu

02.06.2012 u 21:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u Oslu je odigrala posljednju pripremnu utakmicu uoči Eura i remizirala s Norveškom rezultatom 1:1 (0:0). Dojam je bio daleko lošiji

Prvo poluvrijeme je itekako dobro došlo izborniku Biliću sedam dana uoči ogleda s Irskom u Poznanu. Iako u sastavu nije bilo viroznog Modrića i lakše ozlijeđenog (tetive) Ćorluke, Hrvatska je bila toliko loša da se iz toga jednostavno moraju izvući poučci.

Protočnost veznog reda nije postojala i zato ne bi bilo pošteno u prvi plan stavljati nevidljiv učinak Jelavića i neuvjerljivog Mandžukića. Da su dobili koju loptu, možda bi i pokazali što znaju. Hrvatska nije u prvom dijelu bila stvorila nijednu priliku, dok je Pletikosa s druge strane izvrsnom paradom sačuvao mrežu pred udarcem Henriksena iz peterca. Kada dodamo igranje rukom Vide, koje sudac nije sankcionirao, dojam koji brine bio je kompletiran.

U nastavku je bilo tek nešto bolje. Sjajan udarac Mandžukića za zagrijavanje i onda opet dugo - ništa. Uveo je Bilić Olića, Pranjića, Vukojevića, pa kasnije i Eduarda i Kranjčara, pa i Iličevića umjesto lakše ozlijeđenog Olića (bedro)... Nije pomoglo u razvoju igre. Ipak, u 79. minuti Vida je izbacio Srnu koji odličnim centaršutom pronalazi svog klupskog kolegu Eduarda. Dudu je glavom pogodio svoj 23. gol za reprezentaciju i tako izbrisao barem malo gorčine koju je ostavila igra naše selekcije.

Ipak, u posljednjim sekundama sudačke nadoknade Norvežani su izborili korner koji je 'skakutao' po glavama na rubu peterca. Posljednji dodir bio je onaj nesretnog Domagoja Vide i lopta je svladala Pletikosu, a na gol liniji potvrdio ju je Tarik Elyounoussi i postavio konačnih 1:1.

Norvežani su zaslužili remi, a pred izbornikom je tjedan velikih dilema. Povratak Ćorluke i, prvenstveno, Modrića trebao bi vratiti sigurnost u hrvatsku tranziciju. I nadajmo se da je Olićeva ozljeda lakšeg karaktera.

Prijateljske reprezentacije
Norveška 1 1 Hrvatska
Strijelci
0:1 E. Da Silva (79') 1:1 T. Elyounoussi (90')
Sastavi
R. Almenning Jarstein (45' E. Bugge Pettersen)
B. Hangeland
V. Demidov (45' K. Andre Madsen)
J. Arne Riise
V. Berisha
M. Henriksen (71' C. Grindheim)
E. Huseklepp (84' A. Toft Söderlund)
T. Elyounoussi
E. Ruud
A. Tettey (74' V. Berisha)
S. Pletikosa
G. Schildenfeld
O. Antonov (45' D. Pranjić)
A. Jusupov (45' O. Vukojević)
I. Perišić (63' N. Kranjčar)
I. Rakitić
D. Srna
N. Jelavić (48' I. Olić)
M. Mandžukić (63' E. Da Silva)
J. Šimunić
D. Vida
Žuti kartoni
T. Elyounoussi 45'
D. Srna 53'
O. Vukojević 82'
Gol Norveške na isteku utakmice