afera poliklinika

Obuljen Koržinek: Na ovakav način zaustaviti novinara ili novinarku da dalje piše, to mi je potpuno neshvatljivo

23.09.2021 u 11:05

Bionic
Reading

'Načelni stav je da mi nije jasno kako je moguće donijeti odluku kojom bi se nekome unaprijed zabranilo nekome da o nečemu piše. Svaki prijepor oko tekstova u medijima treba rješavati sukladno o Zakonu o medijima. Demantij, pa eventualno sudski spor. Na ovakav način zaustaviti novinara ili novinarku da dalje piše to mi je potpuno neshvatljivo i ne mogu vjerovati da je utemeljeno na nekom propisu', kazala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek

'Ne mogu i ne smijem komentirati konkretan slučaj. Nisam još stigla pročitati tu odluku,. Pokrenuli smo radnu skupinu koja se bavi tzv. Slap tužbama. Mi imamo dobro posložen zakonski okvir. Pokazuju se problemi u interpretaciji i odlukama i vjerujem da ćemo na otklanajnu ili smanjivanjuu fenomena slap tužbi u suradni s pravosudnom akademijom onemogućiti ovakve situacije', izjavila je ministrica u Hrvatskom saboru.

'Ne mogu komentirati koje ljudi instumente koristili ako se osjete da su pogođeni ili oštećemni. Na svakom je pojedincu da iskoristi ono što mu pravni sustav omogućuje. No nedopustivo je da se bilo kojem novinaru ili mediju onemogućuje da je unaprijed o nečemu piše ili govori', poručila je. 

Podsjetimo, Općinski građanski sud je privremenom mjerom zabranio portalu H-Alter i novinarki Jeleni Jindri objavljivanje tekstova o ravnateljici Poliklinike za zaštitu djece Gordani Buljan Flander.