ljeto u listopadu

Obucite kratke rukave, opet će biti iznadprosječno toplo

11.10.2023 u 07:48

Bionic
Reading

Bit će pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro mjestimice magla, osobito u kotlinama i uz rijeke, a moguća je i na moru, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu

Vjetar većinom slab, u drugom dijelu dana, uglavnom na istoku do umjeren južni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 24 do 29 stupnjeva Celzijusovih.

HAK upozorava da magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Slavoniji, Lici i središnjoj Hrvatskoj. Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremena usporavanja moguća su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače iz HAK-a upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Srna je uočena na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko u smjeru Rijeke.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb zbog radova na čvoru Varaždin zatvoren je izlazni krak iz smjera Goričana prema Varaždinu i ulazni krak iz smjera Varaždina prema Zagrebu.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova na čvoru Učka zatvoreni su (obilazak je državnom cestom DC8).

Do 16. listopada od 8 do 14 sati, zbog radova, prekida se promet na državnoj cesti DC 55 između Vinkovaca i Županje, a vozila se kroz zonu radova propuštaju zadnjih 20 minuta u svakom satu.

Do 26. listopada zbog radova na Krčkom mostu vozi se naizmjence, jednim prometnim trakom uz regulaciju prometa semaforima.

Radovi večeras 11./12. listopada od 20 do 5 sati, zbog radova u tunelima, bit će zatvorena dionica između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera. Obilazak je državnom cestom DC1

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

  • +31
Jesen na Plitvicama Izvor: NP Plitvička jezera / Autor: Lucija i Rade Jug