SLAVONSKI BROD

Obrtnica utajila oko 890.000 kuna poreza

02.09.2009 u 14:46

Bionic
Reading

Brodsko-posavska policija utvrdila je kako postoji osnovana sumnja da je vlasnica prijevozničkog obrta S. G. (43) iz Slavonskog Broda počinila kazneno djelo utaje poreza i drugih davanja, oštetivši državni proračun za oko 890.000 kuna.

Naime, S. G. je korisnike usluga pismeno uputila da novac za ispostavljene račune prijevoza uplate na račun banke u Mađarskoj, umjesto na devizni račun otvoren u banci u Republike Hrvatske.

Naplaćene primitke S.G. nije evidentirala u poslovnim knjigama niti je po istima prijavila poreznu obvezu, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

Provedenim izvidima policija je utvrdila kako postoji osnovana sumnja da je S. G. počinila i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na način da u knjigu primitaka i izdataka za 2007. i 2008. godinu, te u knjigu izdanih računa nije evidentirala naplaćene fakture, nije predočila dokumentaciju vezanu za otvaranje računa u Mađarskoj kao i za korištenje sredstava s istog računa, a dio dokumentacije je uništila ili prikrila.

Protiv S.G. slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, navodi PU brodsko-posavska.