MINISTAR MRSIĆ

'Obračun s lažnim invalidima nije usmjeren protiv branitelja'

06.09.2013 u 20:29

Bionic
Reading

Ministar rada i mirovinskog sustava je izjavio kako lažni invalidi moraju biti uklonjeni iz mirovinskog sustava osiguranja, ali da to nije usmjereno protiv hrvaskih branitelja.

'Naše nastojanje nije usmjereno na branitelje, niti na nekoga posebno, nego je usmjereno na one koji su lažni invalidi bez obzira gdje se oni i u kojem se dijelu sustava nalaze', rekao je ministar Mrsić u Splitu odgovarajući na novinarsko pitanje može li se obračun protiv lažnih invalidnina doživjeti kao revanšizam prema braniteljima. Ministar Mrsić smatra kako će svi oni koji imaju dobre namjere prihvatiti tu činjenicu 'da lažne invalide moramo odstraniti iz sustava'.

Naveo je primjer splitskog Zavoda za mirovinsko osiguranje gdje je, po ministrovim riječima utvrđeno da od 44 zaposlenika koji imaju neko tjelesno oštećenje i rade u više od 50 posto slučajeva dokumentacije nije bilo ili je nedostajala.

Govoreći o sređivanju situacije u sustavu invalidskog osiguranja ministar Mrsić je također rekao kako je predviđeno da se invalidska mirovina koja je dobivena temeljem profesionalnog oboljenja 'revidira svake tri godine'.

'Ako propustimo nekoga u sustavu malo je vjerojatno da ga za tri ili šest godina nećemo uhvatiti da je lažan, a to je poruka svima onima koji love u mutnom i svima onima koji su lažni invalidi da uvođenjem ovih promjena neće mirno spavati', rekao je ministar Mrsić.