vremenska prognoza

Oblačno i opet iznadprosječno toplo

09.02.2024 u 07:28

Bionic
Reading

Bit će umjereno do pretežno oblačno, iznadprosječno toplo te razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak

Povremena kiša očekuje se uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru, u zaleđu Rijeke lokalno i obilnija. Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, ponegdje na udare olujan, a na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18 stupnjeva Celzijusovih.

Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju. Pojačan je promet na gradskim cestama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi pa iz HAK-a vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići od danas do 7.ožujka bit će zatvoren silazni krak čvora Posedarje iz smjera Splita za Pag/Novigrad/Posedarje. Obilazak je silazak u čvoru Zadar centar- DC8- DC106 Pag/Novigrad/Posedarje.

Od 7 do 15 sati bit će zatvorena županijska cesta u centru Žminja.

Od 9 do 16 sati bit će zatvorena županijska cesta u naselju Bizovac u ulici Sunčana. Obilazak: Bizovac-Cret Bizovački-Habjanovci-Brođanci.

Zbog pojačanih kontrola na ulasku u Sloveniju povremeno su moguća čekanja u prometu teretnih vozila, posebice na Bregani i Maclju.

Zbog izvanrednog događaja granični prijelaz Ilok zatvoren je za vozila teža od 3,5t.

U prekidu je trajektna linija Lopar-Valbiska.

Trajekt na liniji Prapratno-Sobra iznimno će isploviti iz luke Sobra u 16, umjesto u 15 sati.