VRIJEME I PROMET

Oblačno i kišovito u većem dijelu Hrvatske, u prekidu pojedine katamaranske linije

11.02.2024 u 09:34

Bionic
Reading

Promjenljivo, prijepodne u većem dijelu zemlje i oblačno s povremenom kišom, na Jadranu i krajevima uz njega mjestimice obilnija oborina te lokalno praćena grmljavinom, ponajprije u Dalmaciji, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za nedjelju

Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, većinom u gorju i jak. Na moru će jako i olujno jugo i južni vjetar postupno slabjeti, najprije na sjeveru.

Najviša dnevna temperatura zraka od 13 do 18 Celzijevih stupnjeva, u Podunavlju moguće i malo viša.

HAK: Kolnici mokri, u prekidu pojedine katamaranske i trajektne linije

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog mjestimice obilnije kiše moguće je zadržavanje vode na kolniku ili odroni, osobito na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali (DC8), izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK). 

Ponegdje ima i magle. Na cestama gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoren je silazni krak čvora Posedarje iz smjera Splita za Pag/Novigrad/Posedarje. Obilazak je silazak u čvoru Zadar centar- DC8- DC106 Pag/Novigrad/Posedarje.

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova su zatvoreni izlazni krakovi čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.

U prekidu trajektne i katamaranske linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: 

trajektna linija: Prapratno-Sobra;

katamaranske linije: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Ubli-Korčula-Dubrovnik; brodska linija: Komiža-Biševo i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ

Na graničnim prijelazima sa Srbijom, Bajakovo (Batrovci) i Tovarnik (Šid) teretna vozila na izlazu čekaju od 1 do 2 sata.