OBLAČNO S KIŠOM

Stigla velika promjena vremena: Kiša u cijeloj zemlji, evo gdje će biti i snijega

13.04.2023 u 07:14

Bionic
Reading

Hrvatsku u četvrtak očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, najprije na zapadu, a do večeri gotovo svugdje, prognoziraju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) napominjući da bi navečer u višem gorju moglo biti i snijega

Lokalno obilnija oborina moguća je ponajprije u zapadnim krajevima, dok su izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom najvjerojatniji poslijepodne u Dalmaciji. Navečer, uz pad temperature, u višem gorju bit će susnježice i snijega.

Vjetar će puhati slab do umjeren, južni i jugoistočni, u gorju i jak, a u središnjim predjelima sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati jugo, umjereno i jako, ponegdje i olujno.

Najviša dnevna temperatura kretat će se od 10 do 15, a u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji između 16 i 20 Celzijeva stupnja.

  • +2
Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

HAK: Oprez, mokri kolnici!

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u Lici, Hrvatskom primorju i središnjoj Hrvatskoj, a tijekom dana kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, upozoravaju u četvrtak ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK). Mogući su odroni.

Na A3 Bregana-Lipovac, zbog pregažene životinje na kolniku, između čvora Samobor i čvora Sveta Ned