sredinom tjedna

Nova promjena vremena: Pripremite se na pljuskove i grmljavinu

11.04.2023 u 08:03

Bionic
Reading

Djelomice sunčano uz promjenljivu, ponegdje i povećanu naoblaku. Prema kraju dana u sjevernim predjelima moguće je malo kiše, vrijeme je u utorak

Vjetar prijepodne slab do umjeren jugozapadni, a popodne i navečer sjeverni i sjeverozapadni, prolazno i vrlo jak. Na Jadranu ujutro umjerena bura, a zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 15 i 19 °C.

  • +22
Bura u Ražancu Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

U unutrašnjosti u srijedu djelomice sunčano uz umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak. U četvrtak i petak pretežno oblačno mjestimice s izraženijom kišom, a u noći na petak i u petak u gorju ponegdje i snijeg. Puhat će umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. U srijedu ugodno toplo. Zatim osjetno svježije, a u četvrtak će se još samo u Slavoniji uz umjeren jugoistočnjak zadržati toplo, predviđa Državni hidrometeorološko zavod.

Na Jadranu u srijedu djelomice ili pretežno sunčano uz jugozapadnjak. Zatim promjenljivo do pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno može biti i oblinije oborine. U četvrtak će puhati mjestimice jako jugo, a u petak bura i sjeverozapadnjak. Krajem razdoblja svježije.